Geen woorden maar paarden!

Op een zonnige dag eind oktober 2016 heb ik bijzonder bezoek gehad van een bejaard echtpaar van beide 84 jaar en hun dochter en haar neef. Mevrouw is dementerend en heeft parkinson.
Haar dochter is al eens eerder hier geweest en toen vertelde ze over de bijzondere band met haar ouders en dat ze het contact met de paarden vast ook erg fijn zouden vinden. Ik heb toen gezegd dat haar ouders van harte welkom waren en vandaag was het zo ver. 

Volgens de familie was er veel verandering te zien. Mevrouw bleef naar mij aan het kijken, iets wat ze gewoonlijk niet zo vaak schijnt te doen, en ze kwam steeds meer naar voren in haar rolstoel om de paarden te kunnen aaien. Uiteindelijk heeft ze ook een klein stukje gelopen met hulp van haar dochter en stak ze haar hand uit om de paarden te aaien.  Op een gegeven moment trok ze mij aan mijn bodywarmer naar zich toe en kreeg ik spontaan een kus van haar. Ze kan niet meer goed praten, maar begrijpt wel alles wat je zegt. Af en toe rolde er een traan uit haar ogen.
Heel ontroerend om te zien. Ze werd zichtbaar geraakt door de paarden.

En mij heeft ze ook enorm geraakt. Die blik in haar ogen, de lach en de traan, en de liefdevolle knuffels en spontane kus die ik van haar kreeg. 

Na afloop tijdens het koffie drinken noemde ik haar de namen van de paarden en opeens zag je dat ze iets wilde vertellen en noemde ze de naam van mijn friese paard Boy, het enige woord dat ze gezegd heeft. Daarna verschenen er weer tranen in haar ogen en hebben we elkaar een stevige knuffel gegeven.

Het was een indrukwekkende en emotionele dag voor ons allemaal en ik vond het heel bijzonder om dit mee te mogen maken...

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.12 | 17:50

Dankjewel Gerda voor jouw mooie compliment. Het coachen met de paarden is echt mijn passie! Groetjes, Yolanda

...
05.12 | 15:40

Hoi Jolanda

Wat een mooi artikel in de Limburger.
Was echt een verrassing.
Ik kende je website niet maar daar staat veel info op.
Succes voor de toekomst.

...
12.10 | 09:24

Graag gedaan! Luna is een ontzettend lieve en zorgzame meid. Ik vond het ook een bijzondere ochtend. Geen woorden maar paarden!

...
10.10 | 16:23

Lieve Yolanda,Dankjewel voor de mooie ervaring deze morgen,voor mijn Thaise kleindochter Luna.Ook voor mij ,daarvoor mijn hartelijke dank,kus Toos

...
Je vindt deze pagina leuk