Communicatie met weinig woorden...

...vanuit het gevoel!

Coachsessie in Roggel: 26 maart 2012

Vandaag had ik met Yolanda afgesproken voor een coachsessie met haar paarden.
Ik had dit nog nooit eerder gedaan, en was heel benieuwd.
We liepen de wei in. De paarden kwamen bij ons staan, en snuffelden even aan elkaar. Het was net of ze "even overlegden met elkaar". Ik heb Boy gekozen om de sessie mee te doen. Bij de eerste activiteit heb ik een aantal (spring)balken naar het midden van de wei verplaatst, en ze in een soort "kring" neergelegd. (zie foto)

Ik liep met Boy deze "kring" binnen, en wilde hierin blijven staan, maar dat voelde niet goed, ik voelde me in mijn vrijheid beperkt, en ik kon geen kant op. Toen leidde Boy me naar buiten, buiten de kring, de vrijheid in. Dit was voor mij het meest bijzondere moment van de sessie.

Vrijheid:
Daarbuiten voelde ik me prettig en vrij. Vrijheid betekent vrij in alles, in denken en doen, in relaties, in voelen, in intuïtie. Wat ik niet door anderen opgelegd krijg. En ik kon precies voelen wat hij bedoelde waar ik nog aan moest werken. Een stuk vertrouwen in jezelf, en waardering voor jezelf.

Het thema loslaten:
Ik deed het touw heel los om Boy zijn hals, om hem ook de vrijheid te geven om te kiezen of hij met mij de sessie wilde doen. Hij wilde dit direct. Hij duwde mij uit de kring. Ik moest om de balken lopen. Want daar was de vrijheid die ik broodnodig heb in mijn leven. Ik heb er veel van opgestoken, van geleerd. De leiding over mezelf nemen, en me niet laten beperken door anderen. In mijn eigen kracht blijven staan. Dat heeft hij me echt laten merken. Daarna leken de rollen omgedraaid, en voelde ik dat ik de leiding overnam van Boy. Een soort geven en nemen.

Tijdens de nabespreking met Yolanda kwam Boy een aantal keren naar ons toegelopen. Een keer op het moment dat ik vertelde wat Boy voor mij betekent heeft. Het was net alsof hij wilde zeggen dat ik meer in mijn eigen kracht moet staan, dat ik de moeite waard ben om er te zijn.

Voorafgaand aan nieuwe situaties voel ik altijd veel spanning. Voor de coachsessie heb ik spanning in mijn buik gevoeld, maar op het moment dat Boy mij richting de vrijheid leidde was de spanning helemaal verdwenen.

Na de sessie heb ik de paarden nog een paar wortelen gegeven. Dat hadden ze wel verdiend...

 

ps. Dit bericht is uiteraard met toestemming van Lia geplaatst.
   

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.12 | 17:50

Dankjewel Gerda voor jouw mooie compliment. Het coachen met de paarden is echt mijn passie! Groetjes, Yolanda

...
05.12 | 15:40

Hoi Jolanda

Wat een mooi artikel in de Limburger.
Was echt een verrassing.
Ik kende je website niet maar daar staat veel info op.
Succes voor de toekomst.

...
12.10 | 09:24

Graag gedaan! Luna is een ontzettend lieve en zorgzame meid. Ik vond het ook een bijzondere ochtend. Geen woorden maar paarden!

...
10.10 | 16:23

Lieve Yolanda,Dankjewel voor de mooie ervaring deze morgen,voor mijn Thaise kleindochter Luna.Ook voor mij ,daarvoor mijn hartelijke dank,kus Toos

...
Je vindt deze pagina leuk