Bewustwording!

Ik mocht ik zijn met mijn sterkte en zwakke kanten...

Coachsessie met Yolanda Cremers,

Ik ben op dinsdag 17 april 2012 bij Yolanda Cremers geweest om eens te kijken wat het coachen met paarden inhoud en wat het allemaal met je doet.


Ik had me er helemaal niks bij voorgesteld en had met mezelf afgesproken dat ik het allemaal maar op me af liet komen. Eenmaal aangekomen heb ik mijn hulpvraag aan Yolanda voorgelegd en die luidde als volgt. Ik ben een persoon wat graag alles perfect wil doen en daarvoor ook alles uit de kast haalt om het voor mijn gevoel perfect te krijgen. Vaak vraag ik anderen niet om hulp terwijl, ik weet dat ik dingen dan veel sneller zou kunnen afsluiten, maar ben een doorbijter en wil graag zelf handelen. Hierdoor loop ik nogal eens tegen de muur of moet ik het uiteindelijk toch afgeven omdat ik niet in de positie ben het perfect te krijgen.


Yolanda is hiermee aan de slag gegaan.
Ze vroeg me of ik in de wei een symbolische hindernis wilde bouwen voor deze hulpvraag. Daarna moest ik Boy gaan halen in de wei en samen met hem over deze hindernis stappen. Mijn zelfvertrouwen daalde enorm en ik had al alle mogelijke rampscenario’s in mijn hoofd naar boven gehaald. Wat als Boy niet meegaat? Hoe los is dat op? Wat als ik geen hindernis krijg gebouwd? Hoe doe ik dit? Wat is stabiel? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten. Op welke manier ik aan de slag ging maakte niks uit en niks was goed of fout. Yolanda ging naast de kant zitten en zou mij observeren. Nadat ik mijn hindernis gebouwd had en naar Boy toeliep was ik er bang voor dat het me niet ging lukken. Ik zou dit niet perfect kunnen doen was mijn gedachten. Boy keek mee lief aan en liet zich dan ook mooi het halster omdoen. Hier was ik wel van onder de indruk. Hij liep braaf met me mee naar de hindernis en liep er in 1 keer overheen wat ik wel heel erg bijzonder vond. Hij geloofde wel in mij! Waarom geloofde ik dan nog steeds niet voor de volle 100% in mezelf? Ik herhaalde het nog een keer. Ook de tweede keer lukte het in 1 keer. Ik was helemaal overweldigd en wist niet of ik het allemaal wel kon geloven.


Yolanda begon met me te praten en vroeg aan mij hoe ik het ervaren had en wat er allemaal door me heen ging. Ik vertelde dat ik het heel erg bijzonder vond en dat ik mijn gevoel nog niet helemaal kon uitdrukken een vreemd paard had mij het vertrouwen gegeven door met me mee te lopen over een hindernis. Iets wat ik in mijn hoofd nog steeds niet goed geplaatst kreeg. Bijzonder en een geweldig gevoel. Ik ben een denker en moet meer dingen gewoon doen en proberen. Fouten maken is niet erg. Dit is iets waar ik me opeens heel erg van bewust werd. Yolanda vroeg me of ik de hindernis wat moeilijker wilde maken...


Boy twijfelde de eerste keer maar door middel van mijn stem kon ik naar hem toe vertellen dat het goed was en dat hij het ook kon. Hij geloofde mij en volgde me dan ook braaf over de hindernis heen. Wow was wat ik dacht. Dit kan niet waar zijn. Yolanda en ik hebben het hier ook nog over gehad. Ik ben iemand wat het belangrijk vind om van de mensen om me heen het vertrouwen te krijgen. Als ik dit krijg ga ik voor je door het vuur. Krijg ik het niet twijfel ik aan mezelf. Ook ben ik iemand wat het moeilijk vind om confrontaties aan te gaan met andere mensen omdat ik bang ben om anderen hiermee te kwetsen. Boy liet me geloven in mezelf iets wat ik heel erg bijzonder vond. Yolanda en ik hebben samen nog wat gedronken en ik voelde me hier ook erg op mijn gemak. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij een vreemde vrouw in een vreemd huis met een vreemd paard iets wat ik nog niet goed kon plaatsen. Ik voelde me blij en gerustgesteld. Ik mocht ik zijn met mijn sterke en zwakke kanten. De muur was gevallen ik ben wie ik ben en ben een uniek persoon. Dit gevoel kwam sterk bij me naar boven.


Ik vond het een hele bijzondere ervaring en zou dit aan iedereen aan willen raden. Het raakt je, het zet je aan het denken en het maakt je op een hele korte tijd bewust van je eigen gedrag en handelen. Ik wil Yolanda dan ook heel erg bedanken voor deze mooie kans! En natuurlijk wil ik ook boy bedanken voor deze kans!

Minke (20 jaar)

 

ps. Dit bericht is uiteraard met toestemming van Minke geplaatst.

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

17.12 | 17:50

Dankjewel Gerda voor jouw mooie compliment. Het coachen met de paarden is echt mijn passie! Groetjes, Yolanda

...
05.12 | 15:40

Hoi Jolanda

Wat een mooi artikel in de Limburger.
Was echt een verrassing.
Ik kende je website niet maar daar staat veel info op.
Succes voor de toekomst.

...
12.10 | 09:24

Graag gedaan! Luna is een ontzettend lieve en zorgzame meid. Ik vond het ook een bijzondere ochtend. Geen woorden maar paarden!

...
10.10 | 16:23

Lieve Yolanda,Dankjewel voor de mooie ervaring deze morgen,voor mijn Thaise kleindochter Luna.Ook voor mij ,daarvoor mijn hartelijke dank,kus Toos

...
Je vindt deze pagina leuk